Romige risotto is al lekker, helemaal als je hier witte asperges bij doet! Doe er wat groene pesto erbij en je hebt een heerlijk vegetarisch diner. Probeer het recept nu zelf!
Asperges koken is helemaal niet moeilijk. Volg onderstaande stappen en ervaar het zelf. 1. Als eerste snijd je de onderkant eraf. 2. Hierna kun je de asperges plat op een werkblad leggen en ze schillen met een dunschiller of een speciaal aspergemesje. Begin hier 2 à 3 cm onder kopje mee. Schil de asperges zorgvuldig van boven naar beneden en helemaal rond. Let erop dat er geen vezelige stukjes schil achterblijven. 3. Als de asperges geschild zijn, leg je ze in ruim koud water en voeg je er een beetje zout aan toe (de kopjes mogen 1 cm boven het water uitkomen). 4. Hierna kun je het water aan de kook brengen. De asperges kun je nu 5 minuutjes zachtjes laten doorkoken. Hierna neem je de asperges van het vuur en laat je ze 15 minuten, met gesloten deksel, doorgaren. 5. Voilà, de asperges zijn gekookt.