Asperges op Limburgse wijze met beenham en zachtgekookt ei Dit recept komt van Van Eigen Bodem, een initiatief van Royal Zon. Meer recepten Ingrediënten (voor 4 pers.) 1 kg nieuwe aardappeltjes, geschrapt2 kg witte asperges geschild4 eieren200 g beenham2 el platte peterselie, grof gesneden50 g roomboterpeper en zout naar smaak Bereiding Kook de aardappeltjes in de schil in ruim water met zout in 15-20 min. gaaar. Kook de asperges in een bodem water met zout in 15-20 min. gaar.Kook de eieren in 4 min. zacht. Laat ze onder stromend water schrikken en pel ze voorzichtig. Leg de zachte eieren op een bord.Verdeel de asperges en de beenham over 4 borden. Leg er een zacht eitje op. Strooi er de peterselie en zout en peper naar smaak over.Schep de aardappeltjes om met de boter en zout naar smaak en serveer bij de asperges.Tip: Bewaar de onderkanten en schillen van de asperges en maak hier aspergesoep mee.