Aspergeboerderij Geurts-Pouwels

Asperges op Limburgse wijze met beenham en zachtgekookt ei

Dit recept komt van Van Eigen Bodem, een initiatief van Royal Zon.

Ingrediënten (voor 4 pers.)

  • 1 kg nieuwe aardappeltjes, geschrapt
  • 2 kg witte asperges geschild
  • 4 eieren
  • 200 g beenham
  • 2 el platte peterselie, grof gesneden
  • 50 g roomboter
  • peper en zout naar smaak
Asperges op Limburgse wijze met beenham en een zachtgekookt ei
Asperges op Limburgse wijze met beenham en een zachtgekookt ei

Bereiding

  1. Kook de aardappeltjes in de schil in ruim water met zout in 15-20 min. gaaar. Kook de asperges in een bodem water met zout in 15-20 min. gaar.
  2. Kook de eieren in 4 min. zacht. Laat ze onder stromend water schrikken en pel ze voorzichtig. Leg de zachte eieren op een bord.
  3. Verdeel de asperges en de beenham over 4 borden. Leg er een zacht eitje op. Strooi er de peterselie en zout en peper naar smaak over.
  4. Schep de aardappeltjes om met de boter en zout naar smaak en serveer bij de asperges.

Tip: Bewaar de onderkanten en schillen van de asperges en maak hier aspergesoep mee.