Aspergeboerderij Geurts-Pouwels

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! 

Over ons

Aspergeboerderij Geurts-Pouwels is onderdeel van Landbouwbedrijf Geurts-Pouwels

Over ons

Het bedrijf op deze locatie is opgericht in 1910. Sinds 1989 telen wij hier asperges. Het bedrijf wordt gerund door Lauran Geurts en Carla Pouwels en hun 4 kinderen, die allemaal meehelpen op het bedrijf. Naast asperges hebben we ook aardappelen en wortelen.

ons teeltproces

Wij proberen zo vroeg als de natuur het toelaat asperges te oogsten om zo een van de eerste te zijn met asperges van volle grond. Dit doen we door met diverse soorten plastic en tunnels de oogst te vervroegen. De laatste 10 jaar begint te oogst meestal in de eerste week van april. De oogst vindt plaats gedurende 8 weken, met elk jaar grotendeels dezelfde mensen. De asperges worden geoogst door medewerkers die geholpen worden met aspergespinnen. Hierna worden de asperges volautomatisch gesorteerd met een computer en 10 medewerkers. Onze rassen zijn Cumulus en Prius.

De aspergetijd voor ons

De aspergetijd is een drukke tijd maar ondanks dat vooral ook een gezellige tijd. Er zijn namelijk veel mensen op het bedrijf. Daarnaast is het een heerlijke tijd, omdat we zelf ook genieten van de heerlijke, verse asperges van eigen bodem. Het mooie van de teelt van asperges is, dat het een teelt is van 10 jaar. Elk voorjaar worden we weer verrast, wat eruit de bodem komt.
De consumenten beginnen ook elk jaar weer eerder te bellen of het witte goud er al is, als het in maart een weekje mooi weer is.
Al met al zijn we blij met onze keuze om asperges te telen. Het begint vroeg, en als de zomer er is, dan geven wij de asperges én onszelf weer welverdiende rust!

Lauran Geurts

"Bij ons staat de smaak en kwaliteit van de asperges voorop!"

Als bedrijf zijn wij aangesloten bij Royal Zon, De Koninklijke Coöperatieve Telersvereniging Zuidoost-Nederland.

GlobalG.A.P.
Planet Proof

GlobalG.A.P. en Planet Proof

Als bedrijf zijn wij GlobalG.A.P. gecertificeerd en hebben we het Planet Proof keurmerk voor onze asperges.