Romige aspergesoep met zalm
Dit recept komt van Van Eigen Bodem, een initiatief van Royal Zon.
Ingrediënten (voor 4 pers.)
- 600 g witte asperges
- 1 ui
- 1 kruimige aardappel a 300g
- 1 Maggi groentebouillontablet
- 1 flesje Campina kookroom (200 ml)
- 2 takjes peterselie
- 25 g roomboter
- 100 g gerookte zalmsnippers
- en een staafmixer
Bereiding
- Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant. Snijd de asperges in stukjes van 3 cm. Snipper de ui. Schil de aardappel en snijd in blokjes.
- Smelt in een soeppan de boter. Fruit de ui 1 min. Bewaar de aspergekopjes. Schep de rest van de aspergestukjes met de aardappelblokjes door de ui en bak 1 min. mee zonder te kleuren.
- Voeg het bouillontablet en 1 liter water toe en breng aan de kook. Kook de soep 15 min. zachtjes.
- Pureer de soep met de staafmixer. Zeef de soep desgewenst. Voeg de kookroom en de aspergekopjes toe en verwarm de soep nog 3 min.
- Voeg de zalmsnippers en de peterselie toe en breng de soep op smaak met peper.
- Serveer de aspergesoep en genieten maar!
Variatietip: vervang de zalmsnippers door reepjes schouderham en/of grofgehakt gekookt ei.