Aspergeboerderij Geurts-Pouwels

Romige aspergesoep met zalm

Dit recept komt van Van Eigen Bodem, een initiatief van Royal Zon.

Ingrediënten (voor 4 pers.)

  • 600 g witte asperges
  • 1 ui
  • 1 kruimige aardappel a 300g
  • 1 Maggi groentebouillontablet
  • 1 flesje Campina kookroom (200 ml)
  • 2 takjes peterselie
  • 25 g roomboter
  • 100 g gerookte zalmsnippers
  • en een staafmixer
Romige aspergesoep met zalm
Romige aspergesoep met zalm

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant. Snijd de asperges in stukjes van 3 cm. Snipper de ui. Schil de aardappel en snijd in blokjes.
  2. Smelt in een soeppan de boter. Fruit de ui 1 min. Bewaar de aspergekopjes. Schep de rest van de aspergestukjes met de aardappelblokjes door de ui en bak 1 min. mee zonder te kleuren.
  3. Voeg het bouillontablet en 1 liter water toe en breng aan de kook. Kook de soep 15 min. zachtjes.
  4. Pureer de soep met de staafmixer. Zeef de soep desgewenst. Voeg de kookroom en de aspergekopjes toe en verwarm de soep nog 3 min.
  5. Voeg de zalmsnippers en de peterselie toe en breng de soep op smaak met peper.
  6. Serveer de aspergesoep en genieten maar!

Variatietip: vervang de zalmsnippers door reepjes schouderham en/of grofgehakt gekookt ei.