Romige aspergerisotto met groene pesto
Dit recept komt van Van Eigen Bodem, een initiatief van Royal Zon.
Ingrediënten (voor 4 pers.)
- 500 g witte asperges
- 1 sjalot
- 1 Maggi groentebouillontablet
- 300 g risotto
- 1 flesje Campina kookroom (250 ml)
- 100 g groene pesto
- 2 el olijfolie
Bereiding
- Schil de asperges en snijd een plakje van de onderkant. Snijd de asperges in schuine stukjes van 1 cm. Snipper de sjalot. Breng het bouillontablet met 1 liter water aan de kook.
- Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de sjalot 1 min. Schep de aspergestukjes erdoor en bak 2 min. mee zonder te kleuren. Voeg de risotto toe en bak 1-2 min. tot de korrels glanzen en glazig zijn.
- Voeg de bouillon in 2 porties toe en laat de rijst de bouillon zachtjes kokend opnemen alvorens een nieuwe portie toe te voegen. Kook de rijst 15 min.
- Voeg de kookroom toe en kook de rijst in nog 3-5 min. beetgaar. Neem de pan van het vuur en laat 2-3 min. rusten.
- Verdeel de aspergerisotto over 4 (diepe) borden. Schep de pesto op de risotto en bestrooi met peper naar smaak.
Tip: Voeg voor een extra hartige smaak 100 gebakken gerookte spekblokjes toe of bestrooi de risotto royaal met geraspte Parmezaanse kaas.