Aspergeboerderij Geurts-Pouwels

Romige aspergerisotto met groene pesto

Dit recept komt van Van Eigen Bodem, een initiatief van Royal Zon.

Ingrediënten (voor 4 pers.)

  • 500 g witte asperges
  • 1 sjalot
  • 1 Maggi groentebouillontablet
  • 300 g risotto
  • 1 flesje Campina kookroom (250 ml)
  • 100 g groene pesto
  • 2 el olijfolie
Romige aspergerisotto met groene pesto
Romige aspergerisotto met groene pesto

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd een plakje van de onderkant. Snijd de asperges in schuine stukjes van 1 cm. Snipper de sjalot. Breng het bouillontablet met 1 liter water aan de kook.
  2. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de sjalot 1 min. Schep de aspergestukjes erdoor en bak 2 min. mee zonder te kleuren. Voeg de risotto toe en bak 1-2 min. tot de korrels glanzen en glazig zijn.
  3. Voeg de bouillon in 2 porties toe en laat de rijst de bouillon zachtjes kokend opnemen alvorens een nieuwe portie toe te voegen. Kook de rijst 15 min.
  4. Voeg de kookroom toe en kook de rijst in nog 3-5 min. beetgaar. Neem de pan van het vuur en laat 2-3 min. rusten.
  5. Verdeel de aspergerisotto over 4 (diepe) borden. Schep de pesto op de risotto en bestrooi met peper naar smaak.

 

Tip: Voeg voor een extra hartige smaak 100 gebakken gerookte spekblokjes toe of bestrooi de risotto royaal met geraspte Parmezaanse kaas.