Aspergeboerderij Geurts-Pouwels

Aspergetaart met bladerdeeg, ei en ham

Dit is ons eigen recept en wordt dan ook graag gegeten bij ons thuis!

Ingrediënten (voor 4 pers.)

  • 10 bladerdeegplakjes
  • 1,5 kg witte asperges
  • 200 gram hamblokjes
  • 4 eieren
  • geraspte kaas
  • peper en zout naar smaak
Aspergestaart met bladerdeeg, ei en ham
Aspergestaart met bladerdeeg, ei en ham

Bereiding

  1. Asperges schillen + wassen. (Bij onze kopstukken is schillen niet nodig).
  2. Bladerdeeg uit diepvries halen + laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 220 °C .
  3. Ovenschool invetten met boter. Bladerdeeg in ovenschaal doen en gaatjes in het bladerdeeg prikken. Doe dit daarna 20 minuutjes in de oven. 
  4. Ondertussen asperges koken tot ze bijtgaar zijn. Duur afhankelijk van de dikte van de asperges (meestal ongeveer 10 min.)
  5. Maak gebakken roerei van de eieren. Voeg hier zout en peper aan toe.
  6. Als het bladerdeeg klaar is, kun je de ham erop leggen. Hierna de roerei en dan de asperges. Voeg nog wat nootmuskaat toe voor de smaak. (Laat een beetje ham en roerei over voor de garnering en doe die er na de asperges nog op).
  7. Als laatste doe je de geraspte kaas erover en zet je de ovenschaal geheel even terug in de oven om de kaas te laten smelten.
  8. Serveer de aspergetaart en genieten maar!

Tip: In plaats van ham kun je ook zalm pakken!