Aspergeboerderij Geurts-Pouwels

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! 

Asperge recepten

De meeste asperge recepten komen van Van Eigen Bodem, een initiatief van Royal Zon.

Aspergestaart met bladerdeeg, ei en ham

Aspergetaart met bladerdeeg, ei en ham

Een heerlijke hartige taart met asperges gemaakt naar eigen recept.

Asperges op Limburgse wijze met beenham en zachtgekookt ei

Het traditionele aspergegerecht, waarmee je iedereen blij maakt!

Asperges op Limburgse wijze met beenham en een zachtgekookt ei
Romige aspergesoep met zalm

Romige aspergesoep met zalm

Een heerlijke romige soep met zalm.

Romige aspergerisotto met groene pesto

Romige risotto is al lekker, helemaal als je hier witte asperges bij doet! Doe er wat groene pesto erbij en je hebt een heerlijk vegetarisch diner. Probeer het recept nu zelf!

Romige aspergerisotto met groene pesto

Hoe kun je asperges koken?

Asperges koken is helemaal niet moeilijk. Volg onderstaande stappen en ervaar het zelf.
1. Als eerste snijd je de onderkant eraf.
2. Hierna kun je de asperges plat op een werkblad leggen en ze schillen met een dunschiller of een speciaal aspergemesje. Begin hier 2 à 3 cm onder kopje mee. 
Schil de asperges zorgvuldig van boven naar beneden en helemaal rond. Let erop dat er geen vezelige stukjes schil achterblijven.
3. Als de asperges geschild zijn, leg je ze in ruim koud water en voeg je er een beetje zout aan toe (de kopjes mogen 1 cm boven het water uitkomen). 
4. Hierna kun je het water aan de kook brengen. De asperges kun je nu 5 minuutjes zachtjes laten doorkoken. Hierna neem je de asperges van het vuur en laat je ze 15 minuten, met gesloten deksel, doorgaren.
5. Voilà, de asperges zijn gekookt.