Asperges op Limburgse wijze met beenham en zachtgekookt ei
Dit recept komt van Van Eigen Bodem, een initiatief van Royal Zon.
Ingrediënten (voor 4 pers.)
- 1 kg nieuwe aardappeltjes, geschrapt
- 2 kg witte asperges geschild
- 4 eieren
- 200 g beenham
- 2 el platte peterselie, grof gesneden
- 50 g roomboter
- peper en zout naar smaak
Bereiding
- Kook de aardappeltjes in de schil in ruim water met zout in 15-20 min. gaaar. Kook de asperges in een bodem water met zout in 15-20 min. gaar.
- Kook de eieren in 4 min. zacht. Laat ze onder stromend water schrikken en pel ze voorzichtig. Leg de zachte eieren op een bord.
- Verdeel de asperges en de beenham over 4 borden. Leg er een zacht eitje op. Strooi er de peterselie en zout en peper naar smaak over.
- Schep de aardappeltjes om met de boter en zout naar smaak en serveer bij de asperges.
Tip: Bewaar de onderkanten en schillen van de asperges en maak hier aspergesoep mee.